Huis afbreken Antwerpen

De prijzen voor vastgoed in grote steden als Antwerpen rijzen uit de pan. Lege kavels hebben een enorme waarde. Zowel bestaande panden als nieuwbouw zijn enorm gewild. Soms is renovatie de meest voor de hand liggende oplossing, het is ook mogelijk dat een huis afbreken voor bouwgrond meer voordelen biedt. Wat er mogelijk is met sloopwerken in Antwerpen en waar je rekening mee moet houden, kun je op deze pagina lezen.

Huis afbreken voor bouwgrond

Niet ieder pand is voorbereid op de toekomst. De eisen voor isolatie zijn flink aangescherpt, daarnaast hebben we als samenleving andere wensen en behoeftes voor een goede woning. Een huis afbreken in Antwerpen lijkt wellicht kapitaalvernietiging gezien de huidige markt, maar dat is vaak niet het geval. Door het oude gebouw te slopen en een nieuw pand te bouwen, kun je met een schone lei beginnen. Wanneer het bestemmingsplan dit toestaat, is het ook mogelijk om een andere functie aan de bouwgrond in Antwerpen te geven. Denk aan een woonhuis met kantoorruimte, een kantoorpand of wellicht een winkel.

Renoveren of slopen?

Hoewel renovatie vaak de eerste optie zal zijn, is dat lang niet altijd de meest kosteneffectieve keuze. De werkzaamheden om een verouderd pand naar huidige maatstaven te renoveren kunnen meer omvangrijk zijn dan slopen en opnieuw beginnen. Zo kan het een enorm complex karwei zijn om alle leidingen te vervangen, of de muren te isoleren naar de huidige wetgeving. Daar komt nog bij dat de indeling van oude huizen vaak niet meer overeenstemt met de huidige wensen. Vergeet ook zeker niet de gebruiksjaren te tellen die nieuwbouw oplevert.

Deel van de woning afbreken

Niet iedere ruimte van een woning zal op hetzelfde moment aan vervanging toe zijn. Bij een keuken of badkamer is het vaak mogelijk om deze te renoveren of te vervangen, er moet wel veel uitgebroken worden. Afhankelijk van de constructie van het pand kan het mogelijk zijn om slechts een deel van het pand af te breken. Bijvoorbeeld een deel aanbouw of opbouw dat geen integraal onderdeel uitmaakt van de woning. Daarbij is het wel van groot belang om een expert in te schakelen die kan adviseren in de mogelijkheden.

uis afbreken Antwerpen

Om in Antwerpen een huis af te breken zal er doorgaans een vergunning nodig zijn. Daarnaast kunnen er mogelijk aanvullende eisen worden gesteld op basis van de aard van de werkzaamheden. Bij het slopen van dragende muren zal er bijvoorbeeld een architect bij betrokken moeten zijn, die er zorg voor draagt dat het verwijderen van muur in kwestie geen problemen oplevert voor de structurele integriteit van de rest van het pand. Bij een compleet huis afbreken in Antwerpen zal dit doorgaans wat vlotter verlopen, omdat er geen bestaande constructie achterblijft. Dit zal bij de keuze tussen renoveren of slopen zeker aan bod komen. Het slopen is slechts een deel van het proces, de afvalmaterialen moeten vervolgens op de juiste wijze afgevoerd worden. Er kunnen ook nog bruikbare elementen zijn, die je opnieuw kunt gebruiken in nieuwbouw of kunt verkopen. Door slim te slopen kun je geld besparen zonder verspilling van materialen.

Copyright © 2016-2017 Segers Ruwbouwwerken. Alle Rechten Voorbehouden