Verbouwingswerken Antwerpen

Jaarlijks komen er veel toeristen naar Antwerpen om te genieten van de vele monumentale panden in deze historische stad. Toch zullen veel van deze bezoekers niet graag wonen in deze gebouwen. Ze zijn immers niet naar de huidige maatstaven gebouwd, en ze voldoen niet meer aan de eisen die de wetgeving en bewoners stellen. Gelukkig valt er zowel voor deze historische gebouwen als voor normale woonhuizen veel te verbouwen. Zo kun je het wooncomfort verhogen, je kunt kosten besparen en je kunt de waarde van het pand verhogen. Op deze pagina geven we informatie over de meest voorkomende verbouwingswerken in Antwerpen, en welke voordelen dit met zich meebrengt.

Alvorens met een groot project te starten, zul je eerst moeten uitzoeken of er speciale vergunningen van toepassing zijn. Je mag namelijk niet zomaar gaan verbouwen. Naast het buitenaanzicht van de woning geldt dat ook voor verbouwingswerken in Antwerpen die binnen in het pand plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan het doorbreken van een muur tussen de keuken en de huiskamer. Wanneer dit een dragende muur betreft, zal hiervoor eerst een vergunning aangevraagd moeten worden bij de gemeente. Vervolgens zal er een architect bij betrokken worden die toetst of het verwijderen van de draagmuur geen problemen op kan leveren. Zo zijn er nog meer haken en ogen bij verbouwingswerken in Antwerpen waar je rekening mee moet houden. Informeer bij de aannemer naar de mogelijkheden, maar ook zeker naar de restricties en verplichtingen waar je aan moet voldoen.

Verbouwing per ruimte

Het is mogelijk om een pand geheel te verbouwen. In dat geval zullen de bewoners of gebruikers tijdelijk het pand moeten verlaten en elders een onderkomen moeten vinden. Door vooraf een strakke planning te maken en deze ook uit te voeren, kan er veel tijd worden bespaard. Bij tijdelijke relocatie zijn er vaak flinke kosten gemoeid, door het tijdspad te verkorten kunnen de kosten betaalbaar blijven.

Het is in een aantal gevallen ook mogelijk om de verbouwingswerken in Antwerpen per ruimte uit te voeren, dan is het niet altijd nodig om de woning te verlaten. Denk aan een verbouwing van de zolder, de kelder, de keuken of de badkamer. Houd er wel rekening mee dat stofontwikkeling in iedere afzonderlijke ruimte zich door de gehele woning kan verspreiden. Dit is afhankelijk van de materialen zoals hout, beton of bakstenen, maar ook door de werkwijze en de manier waarop de werklocatie afgedicht wordt. De aannemer kan hierin adviseren. Zo is het een optie om meubilair tijdelijk op te slaan om vervuiling te voorkomen.

Isolatiewerken en subsidies

Op dit moment is het erg interessant om verbouwingswerken in Antwerpen te combineren met isolatiewerken. Naast de besparing op energiekosten zijn er ook nog subsidieregelingen en premies van kracht waarmee je flink kunt besparen op de kosten. Door werkzaamheden te combineren kun je kosten besparen, in een aantal gevallen is er wel een verplichting om de werkzaamheden door een professionele aannemer of installateur uit te laten voeren. Naast energiebesparing is waardevermeerdering bij verbouwing een extra voordeel. Informeer naar de mogelijkheden en voorwaarden voor subsidie en premies bij isolatiewerken.

Copyright © 2016-2017 Segers Ruwbouwwerken. Alle Rechten Voorbehouden